15. maj, 2013

Flanellskjorta för 99:-

Besöker en ambulerande klädförsäljning, den här kvällen på Folkets Park i Skellefteå. De kör runt med en långtradare med kläder från konkursbon och överskottslager. Enkla plagg till låga priser.

Vi är främst där för att hitta kläder till min bror, som numera vårdas på sjukhemmet i Storuman efter sin vurpa över sparkstöttingen. Där är det kommunen som är "huvudman" och vårdtagarna förväntas hålla sig med egna kläder.

K-E behöver påfyllning av enkla, funktionella plagg, som helst går lätt att få på sig för den som blivit fumlig i händerna och har tre halskotor under läkning. Jag hittar en tvådelad overall i behagligt tyg för 150:- ett tvåpack kaslsonger för 69:-, samt ett trepack s k läkarsockor uitan resår för 49:-.

Och så köper jag en mjuk, rostbrunrutig flanellskjorta till mig själv. Bra att ha både på jobbet på plastfabriken eller när jag ska greja på i stugan och på tomten där. "Riktigt snygg", tycker M, som själv hittat sig en anorak.

Det är nästan som när nasaren Hjalmar Hjukström kom på besök med alla sina väskor när jag var liten. (Jag skrev ett kapitel om honom i min bok "Lev och må lille far")

Fast numera är nasarna alltså lastbilsförsedda. I morgon kväll packar de ihop och åker vidare.