16. feb, 2012

Hemma igen - med igensvullet öga

Efter tre veckor i Sydafrika och tre dagar på sjukhus är jag så hemma igen. Sexton grader kallt, frusen, tur att det går att göra upp eld i braskaminen och koka sig något varmt. Ena ögat är igensvullet och känns som fullt med grus. Fick näthinneavlossning medan vi var på södra halvklotet, därav sjukhusvistelsen när vi kom hem. Återstår att se om det går bra, det kan dröja någon månad innan resultatet går att avläsa, just nu bara svart framför ögat.

Men resan var bra. Även om jag schabblade bort närmare hundratalet foton på ett av minneskorten i min kanske alltför åldersslitna kamera. Och även fastän det vid hemkomsten visat sig att vi blivit skinnade på mer än 16 000 kr på ett kreditkort som M skaffat inför resan. Alltför naiva förstod vi inte vad som faktiskt hänt medan vi var kvar där.

 

Ska försöka ställa ihop ett bildspel med en del av de foton som finns kvar. Kanske även skriva en längre text, ett slags dagbok, med intryck. För tillfället får det räcka med ett foto från den allra sista dagen i ett spännande - och till ytan mycket stort! - land. Ett foto på två reskamrater som lyckats hålla ihop i mer än 30 år vid det här laget...