20. aug, 2013

Skickar tre korsord

till Dagens Nyheter. I ett brev: "Tävlingar 33, 109 24 Stockholm". Geijer, dubbelkrysset, Söndagskrysset. 

Jag gör det ibland, men vinner aldrig. Inte än i alla fall. Brukar klistra ett märke på kuverten förutom frimärket. Kanske blir någon nyfiken och vill kolla vad det föreställer.

Just nu har jag nästan gjort slut på en karta från Hörselskadades riksförbund. Vet inte hur jag fått dem, eller hur längesen. För klistermärkenas tid är nog snart förbi i en tid när ingen skriver brev längre.

 

Min vän J-O och jag skrev till varandra. Bokstavligen hela livet intill döden, från vi gått ut gymnasiet och framåt, för J-O dog i cancer för mer än elva år sedan. Han bodde i Lindesberg och vi höll kontakt med varandra på detta sätt. Det hann bli många brev, plus en del på datorn, för den gjorde ju sitt intåg de sista åren.

Men faktum är att vi båda tyckte att det var något som försvann vid övergången till e-postandet. Känslan att vittja brevlådan så där någon gång i månaden. Nyfiken på att kolla vad den andre fått ihop den här gången.

Och vilket klistermärke, eller vad för slags brevpapper den andre hade använt. En sport i sig som tog slut, och ett slags umgänge som jag kan sakna än i dag.