19. sep, 2013

Vecka 38, fjällvecka

Vi köpte andelar i stugbyn i Klippen någon gång runt millennieskiftet. En vecka på våren, v 17, den sista i april. En vecka på hösten, v 38, runt 16-21 september.

Det handlar om att ta sig dit, så här års kanske vandra bland fjällen, sen städa ur och ta sig hem igen. Det är inte alltid vi har åkt i väg, anledningarna kan ha skiftat. Ibland har den stått oanvänd, ibland har vi hyrt ut åt någon annan, vad gäller vårvinterveckan.

 

2009-11 gick Micke och jag  i fjällen, dvs tre höstar i rad. Inga märkvärdiga utflykter. Inte alltid så bra väder. Men samtliga tre gånger med några dagars lättsamt umgänge med naturen som rogivande tillgång. Du har kanske redan sett mina bildspel från alla tre gångerna?

Den här kvällen, torsdagskvällen, kom vi på att vi kunde se hockey på f d slalomstjärnan Stig Strands pub i Hemavan. Det brukar vara den tredje omgången i Elitserien som alltid har börjat helgen innan.

 

Men Micke fick förhinder i fjol, så även i år. Förra hösten stod stugan alltså tom, vi gick en dagstur hemmavid i stället. I år har den varianten inte heller varit aktuell. Den här hösten hade M och jag istället kunnat åka upp i dag, eller i går eftermiddag. Vi höll det öppet in i det sista.

Men väderprognoserna har inte varit bra, och energin att åka iväg blev til sist inte tillräckligt hög. Även om det skulle bli bra att vara där, krävs ändå en viss uthållighet för att packa bilen och köra de närmare 40 milen innan vi är framme.

Programmet för elitserien rullar dock som vanligt, även om den bytt namn till det kryckigare Swedish Hockey League, SHL. Tv-soffan här hemma väntar alltså. Nedsläpp om drygt två timmar.