27. sep, 2013

Överförsäkrad?

 

Ser att jag påstås ha haft nästan 2000 besök på min hemsida gångna veckan, trots att jag inte vikt en tämligen blygsam tid åt att skriva något.

Får väl försäka återgälda vänligheten, men med vad. Ja, kanske något om kontakten med myndigheter och bolag. Som där jag har en s k personförsäkring sedan många år, knuten till min fackliga tillhörighet Psykologförbundet.

 

De skickar punktligt ut sina fakturor och jag hade länge en gnagande känsla att jag var "överförsäkrad", dvs att ungefär samma försäkring fanns även via min arbetsgivare. Nåväl, så tog anställningen slut, mycket trist. Men då kunde jag teckna en fortsättningsförsäkring hos bolaget som arbetsgivaren anlitade.

Snällt gjorde jag detta, om än med en lägre avgift. Den gnagande känslan ville dock inte alls avta, snarare tvärtom. Till slut sa jag upp den som jag fortsatt med trots att jag inte var anställd längre.   

Ångesten över att göra sig av med en försäkring klingade av. Så pass mycket att jag nu började fundera om den via facket vekrligen också är någon vits att ha. Men liv- och familjeolycksfallsförsäkring, det kan man väl inte utmana ödet och säga upp? Så då meddelade jag uppsägning på en tredje del, benämnd "fristående omställningskapital". Eftersom jag numera inte har något att ställas om från längre, och den inte visades hjälpa ett dugg när jag väl ställdes om, dvs miste jobbet, så behöver jag ju verkligen inte den försäkringen.

Insåg jag. Och meddelade detta.

 

Men - ingen reaktion. Inte den minsta. Och nu förfaller den senaste fakturan närsomhelst. Så jag har alltså nyss försökt igen. Hallå bolaget, har ni inte läst att jag vill bli kvitt premien för omställningskapitalet? Så får vi se vad som händer...