8. okt, 2013

Sex procents invaliditet?

 

För ungefär tio dagar sen skrev jag om försäkringsbolaget som var svårt att få svar från. Några dagar senare gav i alla fall mitt andra försök resultat, men ett ganska formellt sådant. Och det dög inte att meddela uppsägningen annat än via ett gammeldags brev.

I dag handlar det om motsatsen, ett bolag som hör av sig med ett positivt besked utan att vi ens förväntat oss detta.

 

Dottern opererades i båda höfterna när hon var... ja, kanske elva-tolv år. Två titanspikar sattes in för att staga upp benen. När hon växt färdigt skulle de bort. Men satt så hårt att det ingreppet misslyckades.

Nu har hon fått ersättning genom sin gamla barnförsäkring, som vi förlängt år efter år. Först för vanprydande ärr i samband med operationerna. Och nu, utan att hon visste att även den aspekten skulle bedömas i samma veva, för att hon ansetts ha ett bestående men p g a de båda spikarna.

Sex procents varaktig nedsättning av rörligheten är vad man kommit fram till. Vem "man" är framgår inte av beskedet. Någon form av läkarbedömning på grundval av befintliga journalhandlingar måste det rimligen vara.

Hur den stämmer i framtiden är väl inte att lätt att veta. Förhoppningsvis blir inte besvären värre än de förmodade sex procenten. I så fall kan man ju invända att bolaget gjort en bra affär som friskriver sig ansvar i fortsättningen.

Men lite extra pengar blev det i alla fall. Och nu har det även gjorts ett ingrepp i ett muskelfäste vid den ena spiken.

För tillfället hoppar hon alltså återigen på kryckor. Men förhoppningsvis ska det bli bättre. Helst så bra att hon kan glömma procenttalet på sitt varaktiga handikapp helt och hållet.