19. okt, 2013

Papperen i våra pärmar

Klar, men kylig morgon. Ska till stugan flör att stänga av vattnet, kanske även "blåsa ur" båtmotorn (även om jag nu inte är säker på hur det ska gå till).

Men jag vill vänta tills solen, om än blek, fått upp temperaturen lite. Och under tiden kommer jag mig för att ta fram högen med räkningar och annat som ska in i sina pärmar lite då och då.

 

Ett  sådant papper är senaste fakturan från försäkringsbolaget som jag skrev om för några veckor sedan. Och medan jag stampar hål i denna och allt annat, börjar jag på nytt fundera över den post som heter "Fristående omställningskapital" och som jag tänkt säga upp.

För sex år sedan började jag må så dåligt att jag till sist inte kunde vara kvar i mitt dåvarande arbete. Tala om omställning, men har jag egentligen funderat på om jag skulle kunna få ut något på min försäkring om detta?

Tror att jag någon gång försökte tolka villkoren och fick för mig att det inte skulle gå. Det var nog under en tid när jag såg det mesta som att ingenting var möjligt. Nu ögnar jag igenom papperen på nytt, och en besk tanke slår mig, tänk om jag missat en hel del pengar helt i onödan?

Så då slår jag på datorn och skriver ett nytt mejl till bolaget. Formulera mig har jag alltid haft lätt för, så det tog väl en kvart på sin höjd.

Nu bara att invänta svaret. Och för dagen ta itu med utfärden till stugan. Solen skiner. Om än blekt.

 

 

Kommentarer

26.10.2013 01:21

Leif Lundmark

Jag håller tummarna Stefan!