22. nov, 2011

Viktiga små platser

En tidig flik på den här hemsidan döpte jag till "Platser på världskartan". Det behövde inte vara några uppseendeväckande sevärdheter, snarare nästan tvärtom.

En av dessa är Jour-Livs, en liten närbutik i vår stadsdel Sjungande dalen. Den gör verkligen skäl för sin existens. Inte för att omsättningen lär vara stor, låt vara att den kan vara viktig även för en del som slipper ta sig längre bort för att handla, utan för vad den betyder som mötesplats för områdets  många ensamstående och äldre. Innehavaren känner nog de flesta som handlar där, många av dessa är redan eller har blivit bekanta med varandra.

Själv köper jag frimärken lite då och då, innehavaren plockar numera fram en karta med fyra utan att jag ens behöver säga vad jag ska ha. Någon förtjänst på dessa märken gör han inte. Däremot stöter även jag ibland på bekanta. Som nu på förmiddagen Sverker, en granne från vår tid i Varuträsk. Han har fyllt 80, har opererat kranskärlen, är lycklig över att det blev så pass bra. Några minuters prat om hur livet rullar vidare, sen fortsätter vi åt var sitt håll igen. 

(Nej det är snöigare på bilden än vad det är i dag. Jag förde över den som jag tog förra gången jag skrev om Jour-Livs)