17. feb, 2014

"Gustaf" sätter de avgörande stenarna

Efter en vecka med OS från TV 3 vet vi att vi åtminstone för tillfället är gladare än norrmännen. De är ju mer segervana vad gäller längdåkning.

Och vi Skellefte-bor är glada över att damcurlinglaget är klara för slutspel, även om nu ingen av damerna bor i stan längre, och bara en enda av dem är född här. Men laget bildades faktiskt här. Och på nationella tävlingar spelar de fortfarande under Skellefte-flagg.

 (Lägger förresten in en bild på lagets "fyra", hon som ska sätta de avgörande stenarna och ofta gör det: Maria Prytz, men vi har börjat kalla henne "Gustaf" då jag råkat associera till hans, alltså seriekattens coola blick när hon koncentrerar sig för ett förhoppningsvis vinnande slag...)

Och så gillar vi att Jimmie, vår egen Jimmie, som kom med i hockeylaget som ende SHL-splare, klarar sig minst lika bra som många av NHL-proffsen, han gjorde ju bland annat mål härom dagen.

 

Efter en vecka med TV 3 vet vi också vilka företag som dyker upp i reklamavbrotten titt som tätt. Spelbolagen inte minst. De vet vart de ska söka sig för att hålla speldjävulen vid liv.

Själv blir jag bara less på reklamen. Och trist är det att närmare en miljon svenskar inte kan se på OS alls. Så många är det som inte har TV 3 eller TV 10; däribland min bror hemma i Barsele.