17. jun, 2014

Fotboll - och smörgåsgurka

VM i fotbollhar rulalt i gång, både SvT och TV 4 har timtal med matcher, och ovanpå detta ytterligare timmar försnack, mellansnack oich eftersnack. Jag har aldrig sett så mycket snackande folk som i denna turnering, och då är ändå Sverige inte ens med på planen.

Men OK. Min bror K-E och andra som inte har mer än de tre största kanalerna på sin tv (dator är inte att tala om i hans liv) kan åtminstone se på, om de vill, till skillnad från vid OS i vintras då de fick nöja sig med eftersnack och reprisbilder.

 

I övrigt har har jag köpt 9,6 kilo smörgåsgurka denna dag. Dagens mest udda händelse, om än inte den viktigaste. Men vad gör man när ICA Kvantum visar sig ha plockat bort de stora burkarna med lågprisgurka för att efterfrågan tydligen är för liten, åtminstone just på den butiken? Återstod att beställa hem ett flak med sex burkar.

De har tagit med telefonnummer och ska höra av sig när jag kan hämta ut dem. Frukostmenyn räddad för åtminstone några månader framåt: två skivor bröd, en hård och en mjuk, pålägget mesmör - och inlagd gurka. Därpå en kopp fil med havrekuddar och en apelsin. En av livets många små detaljer för att ge tillvaron struktur.