21. sep, 2014

Årets sista sommarfläkt?

Vi gjorde en biltur och sneglade på ett hus som är till salu, och sen besökte vi handelscentrat på Solbacken. En tiggare satt där hopkurad, som alltid numera, men han orkade knappt titta upp när vi passerade.

Extraerbjudandet på tre kilo Gevalia var bara fyra kronor billigare per paket än Arvid Nordquists, men då hade kassören redan tagit betalt så M fick stanna i kundtjänsten för att sälja tillbaka. Medan hon stod där kände hon att det var rätt tillfälle att köpa tre Miljonlotter för en femtilapp. "Du kanske skulle ge den ena till tiggaren", föreslog jag lite ironiskt på vägen ut, "Nehej du!" svarade hon bestämt, och det är klart, inte kan man ju riskera att förlora en miljonvinst till en tiggare.

Fast snart visade det sig förstås att den risken hade hon kunnat ta.

 

På hemvägen hoppade jag av med Doris vid OK-macken på Erikslid. Därifrån och hit passerar man vår kolonilott, och jag plockade en handfull hallon som säkerligen blir årets sista, samt ett knippe morötter. Solen var hyfsat varm, och vid hemkomsten och efter köttsoppelunchen slog jag mig ner ute på balkongen med de tidningar jag inte hunnit läsa p g a fjällfärden. Ja, det var så vackert väder att jag måste vända ryggen till för att alls kunna se vad det stod på sidorna.

Men en stund senare kom solen i skugga. Och det började kännas kyligt. Jag gick in, stängde balkongdörren om mig, gick ner hit till datorn och började lägga in bilderna från fjällfärden; några av dem hamnade ju här på denna hemsidan.

Egentligen hade jag tänkt ta cykeln till en fotbollsmatch vid halv fem. Skellefteå FF mot Västerås, en viktig match för att hålla sig kvar i Division ett norra. Men nu kändes det allt mindre tillltalande. Jag nöjde mig alltså med att följa matchen på Norrans webb, och efter en halvlek stod det 0-2 och jag förstod att jag tagit ett i alla avseenden klokt beslut när det slutligen rann iväg till 0-4.

 

Nej, kanske är det så att det enda vi kan i idrottsväg är att hålla oss till hockeyn. Och nu börjar verkligheten komma i fatt även de som av lönsamhetsskäl planerar att den serien ska börja långt innan sommaren tagit slut.

För nu har den nog tagit slut. På riktigt.