24. okt, 2014

Fotvård

Drygt 3 000 inloggningar på någon av mina flikar i veckan - utan att jag bidragit med någonting alls.

Så då tar vi väl något om det sista jag gjorde innan jag satte mig vid datorn denna fredag kväll. Jag slog på tv:n, såg nyheterna, därefter ett program om babianers närgångenhet mot matserveringar längs kustvägen från Kapstaden och söderut. En roande film, dessutom inspelad i trakter där vi varit för snart tre år sedan.

Och så badade jag fötterna. Vid tv:n alltså. För andra kvällen i rad.

 

Poängen med detta. om det finns någon på en högre nivå än trivialt Facebook-surr, är att ett företag i Skellefteå fått ett preparat godkänt av Läkemedelsverket som vid trägen användning ska kunna motverka, kanske även eliminera: Fotvårtor, nagelsvamp, hälsprickor och diverse andra åkommor.

Av den förstnämnda har jag lidit till och från allt sedan jag satte mina fötter på något som tycks ha varit en smitthärd i Lyckseles redan då tämligen uttjänta badhus - och då talar vi alltså 60-talets senare hälft. Det vill säga för snart 50 år sedan. Nagelsvampen började dra fram för några år sedan men har också haft stadig framgång. Och hälsprickor kan som de flesta vet också vara ett gissel.

 

Företaget som tillverkar pulvret, som påstås åstadkomma en välgörande syreexplosion i lagom varmt vatten, är värd all framgång. Om det nu visar sig vara en bra grej de hittat på. Här i Skellefteå.