Yttrandefrihet och etik
Låter ju som ett ambitiöst anslag. Men jag tänkte mig bara en liten reflektion om vad som bör publiceras och inte. I yttrandefrihetens namn.
Jag är självklart lika bedrövad över terrordåden i Frankrike som de allra flesta "normalt" tänkande människor.
Samtidigt undrar jag lite över var vi drar våra egna gränser för vad vi anser är acceptabel publicitet. Nidbilder på till exempel judar? Eller någon som ritar Jesus som en lallande idiot? Lars Vilks är ju en av de som blivit känd för sina så kallade Muhammed-karikatyrer, jag tycker mest de verkat plumpa. Eller åtminstone rätt fåniga. Att de skulle tillföra konsthistorien något nämnvärt värde, nej knappast.
Inte minst på Internet förekommer ju all möjlig skit. En anledning till att jag ogillar uttrycket "sociala medier" - jag kan tycka att det ibland lika gärna blir något av "asociala medier" där vem som helst kan passa på att låta vilka eländigheter som helst frodas.
Dumheter föder nya dumheter, och till slut finns alltid någon eller några som får sin verklighetsbild så förvrängd att det i värsta fall kan bidra till att man anser sig ha rätt att meja ner den eller de människorna med en kalasjnikov. (Jfr fallet Breivik)
Senaste kommentaren
Tror att det betyder att det är oväder eller dåligt före på södra sidan om älven Vi säger ofta oföre och Sörsia men sällan i samma ord Om det är riktigt hemskt väder säger jag Garveril Gertrud i bju
Vi kallade lämmarna för skag Bjurholmsbondska
X9ECP2NG8F www.yandex.ru
Hej
Underbart
Är skelleftebo men via sambos släkt i 35år blivit matad med norsjömål.Tycker det är otroligt viktigt att bevara våra dialekter.