9. feb, 2015

"Bilen brinner"

Dramatiskt telefonsamtal från Linnea. Hon har åkt omkring med några kompisar på stan och något har hänt. När jag kommer dit ser jag bilen till synes intakt. Men ett par brandmän är där. Det har brunnit i fördelardosan och i kablarna runt omkring, men de har släckt med hjälp av snö.

Återstår att bogsera den tjugoåtta år gamla Audin genom stan och till en verkstad som gjort reparationer på den tidigare. Vi råkar hamna bakom en hamburgervagn på väg hem efter en dag på torget. Det drar ner farten, men vi har tur med trafikljusen, likaså med verkstaden, det visar sig att en av ägarna är kvar fastän klockan är runt sju.

Han blir lite brydd över varför det börjat brinna. Förutom kablarna till tändstiften är en ledning till bromsarna är så gott som av, liksom en grövre kabel till motorn. Hade tydligen inte behövts mycket mer så hade hela bilen fattat eld.

Lovar se över det hela så snart han kan. Åker hemåt, omtumlade av vad som hänt. Berättar för en kamrat till Linnea om olyckan 2006 när båten fattade eld på Varuträsket. Den brann upp helt. Turligt nog nära stranden, M och Linnéa kunde hoppa ur, och den exploderade inte.

Men inte konstigt att hon blev skärrad även den här gången.