26. apr, 2015

Helgprenumerationen

Prenumererar på DN fredag till och med söndag sedan flera år tillbaka. En bra start på morgonen, särskilt söndagar när inte Norran kommer ut. Allvarsamma artiklar blandas med lättare gods, flyktingkatastrofer med Dubbelkryss. Eller Johans Esks reflektioner om idrott, där SM-finalerna i hockey får beröm för vårdat spel även om nu vårt AIK tvingades se sig besgerade över sex matcher.

 

Dubbelkrysset är min favorit i korsordsväg. Har varit det i många år, även om det bara kom en gång i månaden förr, och då av någon anledning onsdagar. I Dubbelkrysset bildar nyckelorden ett citat ur en dikt eller prosabok. På köpet får man alltså användning av litrterära kunskaper, eller formulera en strof som dittills varit okänd. Orden växer fram successivt, svårigheten är att komma på de första tre-fyra för att ha några att fylla på.

I dag såg det knepigt ut. Jag försökte med trakter= nejder, sedan stod det still. Prövade lite löst med berguv=uggleart. Gav hyfsat nmånga bokstäver för att få fram att "tidigare land för inte så längesen" på tre bokstäver borde vara DDR. Och snart gav det ena det andra, och nu siotter jag med webbkryss.nu uppslaget när klockan inte är halv nio och hoppas till och med kunna hjälpa någon annan som kört fast. 

 

För det brukar alltid finnas signaturer som tycks ha sovit under brevlådan och alltid är klara att visa andra hur svaren ska vara nästan hur tidigt som helst. Men nu har jag suttit här en stund och ingen verkar behöva hjälp. Kanske var det inte så svårt i dag som jag nibillade mig...