10. jul, 2015

Besök på gummiverkstan

Bytte ut hela bromspaketet för nästan 9 000 kr i våras. Hade haft ett dunk-dunk-ljud som jag tröttnat på.  

Dunk-dunket försvann inte. Verkstan tyckte jag skulle kolla hjulinställningen. Så då sitter jag där och väntar under behandlingen,i foajén hos geummiverkstan som jag är stamkund hos, och innehavarnas hund som brukar få hänga med till jobbet vill ha lite omväxling i tillvaron.

Kommer fram gång på gång med en leksak i form av ett litet - däck. Förväntar sig att jag kastar det till honom. Reptilsnabbt nappar han åt sig det och återvänder, gång på gång ska manövern  upprepas med de små varianter som kan vara möjliga utan att riva något i inredningen. Buffar mig i benen om jag ger sken av att tröttna. 

Efter en stund säger jag i alla fall åt honom att gå och lägga sig. Han lyder snällt. Inte alls ouppfostrad, med andra ord. Jag lånar en penna och löser dagens sudoku i Norran, den svårare versionen, och därefter nyceklbokstäverna i ett korsord som jag sänder in som sms för tio kronor. 

Så är hjulinställningen klar. Den visade mycket små avvikelser. Dunket är fortfarande hörbart, enligt han som försökt åtgärda problemet. Alltså återstår att åka till bilverkstan än en gång. Diagnosen blir att bromsarna också kan behöva "luftas", vad nu det innebär.

Men det tar jag en annan gång. Efter helgen. Och så återstår att se om jag åtminstone vinner på korsordet...