2. maj, 2012

Våren tar fart

Onsdag morgon, första vardagen efter en lång förstamaj-helg (vanlig helg dessförinnan). Lämnar Volvon för översyn av luftkonditioneringen som började strejka förra sommaren. Till fots hemåt igen, genvägen via skogsspåren förbi Erikslid och dammarna mot Sjungande dalen. En stadsdel som just nu gör skäl för namnet med all fågelsången. Känns som att våren äntligen tagit kommandot för gott!

 

Bilden till denna text är hämtad från ett "kaffe- och kiss-stopp" på återfärden från min bror i Barsele i går eftermiddag. Åkte upp dagen innan för att hälsa på och hjälpa honom med lite städning (mycket nödvändigt) samt att byta däck på bilen. Apropå bilen så börjar även brorsan vara skröplig på allt flera sätt. Tidigare under veckan hade han fått hjälp med att klippa sina älskade tre får. Men nu börjar även han att inse att han inte orkar ha kvar dem så länge till.  

Kom mig dessutom för att besöka hans närmaste grannar samt Valborgsfirandet vid byagården.

Det blev två lyckade initiativ. Träffade en rad gamla bekanta från förr, nästan som att komma på en klassträff. Alla verkade glada att se mig och detsamma gällde för min del. Roligt även att se att byn inte alls börjar dö ut, utan att det även flyttat in människor som jag inte har en aning om vilka de är!