25. aug, 2015

När impulserna styr

Det hörs ett bultande ljud någonstans men det tar en stund innan jag inser att det är hos oss. Klockan är runt fem på morgonen och jag har sovit alldeles för lite. Steg upp redan klockan fyra morgonen innan för att se på VM i fri idrott, men somnade inte förrän någon gång efter klockan ett den här natten.

 

Den som bultar står bakom huset och vill ha Alvedon. Han ska ut och fiska, har ont i huvudet, konstaterar pockande att det inte går att köpa piller så här dags. Nu är också M vaken och kommer med ett rör Treo. Jag sträcker ut det genom bakdörren; men han undrar fortfarande om vi inte har Alvedon hemma. Jag svarar ett kort nej och ber honom gå.

Episoden gör det omöjligt för mig att somna om. Han kunde ha försökt lösa sitt behov på annat sätt. Exempelvis genom att åka förbi stugan där han vet hur han ska ta sig in. Inte bara låtitit sina egna behov ta över utan eftertanke.

 

Men det var åtminstone vackert ute denna morgon. Kombinationen av vackert väder på dagen med kyligare natt så här sent på sommaren, och det hänger stora sjok med dagg i vegetationen.