26. aug, 2015

Ring P 1

På väg till stugan, ganska trött efter att - som jag skrev om i går - blivit väckt onödigt tidigt efter en natt med dålig sömn. På bilradion noterar jag lite lojt påannonseringen till dagens Ring P 1. Programledaren lägger ut en vink om att hon gärna ser en diskussion om elitidrott nu när VM i fri idrott pågår.

 

Och då kommer jag på vad jag skulle vilja föra fram... Framme i stugan ringer jag upp telefonslussen - och råkar komma in. Blir välvilligt bemött, och får göra mig beredd på att bli uppringd, och detta meddetsamma som programmet börjar.

Så då sitter jag där ute på stugaltanen och försöker få rösten att bära. Och drar min vinkling om alla våra unga hockeysprelare från Skellefteå som lyckats så bra att de fått kontrakt i NHL. 

 

Man blir väl aldrig helt nöjd en sån här gång. Men hyfsat. Det var rätt skoj att vara med. Har gjort det en gång tidigare också, då handlade det om skandalen runt Sture Bergwall under hans tillvaro som den påstådde massmördaren Thomas Quick. Men det börjar nu vara några år sedan.

 

(Går att höra repris på webben om vad jag sa om idrotten)