15. sep, 2015

Vad vi hinner med under livet

 

Ett fint reportage i dagens Norran om en jämnårig kvinna från mina hemtrakter. Hon har varit missionär/biståndsarbetare i Sydamerika i många år. Gjort fina insatser för människor med stora behov. 

 

Alldeles dessförinnan läste jag en insändare om fas 3, åtgärden för de som misslyckats att få ett jobb som varit så kritiserad och omdiskuterad. Lite oklart om den som skrivit insändaren själv varit i fas 3, den vet i alla fall hur arbetsgivarna själv kan tjäna pengar på att ta emot arbetslösa som själva oftast får en ycket blygsam ersättning.

Och visst kan man hålla med. Samtidigt minns jag från åren vid RTAS många arbetskamrater för vilka jag tror att den ändå hade ett värde. De kom i gång med något konkret och träffade folk av skilda slag. Förhoppnnigsvis har åtminstone en del av dem kunnat gå vidare till någonting annat. Och inte bara fastnar i ett gnäll över hur de har det.

 

Själv är jag ju ålderspensionär numera. Har kunnat glädja mig åt fina veckor i sommarens sista dagar. Snart tycks regn och rusk dra in över landet. Hoppas det inte hinner sätta prägel på min och kamraten Mickes årliga fjällvistelse. Vi åker i morgon. (I bildgalleriet kan du se hur det kan ha sett ut föregående år)