19. okt, 2015

Kort text kan också säga mycket. Men kan nyheter vägas?

Måndag morgon igen. Ny vecka, nya bekymmer. Eller möjligheter. Livet ett pågående äventyr.Hämtar in Norran redan före sex; ännu helmörkt ute. Tidningen väger överaskande tungt i i handen, men det är nog mer på grund av annonsbilagan i mitten än det övriga nyhetsflödet.

 Några timmar senare har frosten börjat släppa. Både ute och inne, hjärnan har kommit i gång med hjälp av Dubbelkrysset från söndagens DN. Fått draghjälp av M, som föreslår att "Den besöks i nödfall" kan vara "Akuten", vilket visar sig öppna för flera andra chansningar som också går hem. Som att dyrka upp ett trögt lås.

När jag river ut det ifyllda krysset, för att senast torsdag skicka iväg mina tre stadiga (Dubbel, Geijer, Söndags) till dragningen av vinnare, faller ögonen på en dödsannons på baksidan.

Symbolen upptill: Bandykubba, bandyboll, domarpipa. Versen på tre rader:

"Slutblåst i pipan

bollen rullar vidare

Saknaden är stor"

En text behöver inte alltid vara lång för att säga mycket. Den döde hade uppenbarligen varit bandydomare, antagligen något som han tyckte om, förhoppningsvis även populär bland spelarna.

 Upplivad av det lösta krysset och den fina annonsen plockar jag fram Norran igen. Bilagan ligger kvar som en gökunge i boet. Tar fram köksvågen och kollar vikten: tidningen 90 gram, annonsbilagan med huvudnyhet brasiliansk oxfilé för 199:- kilot 119 gram.

Vad ska man kalla det? Marknadskrafternas triumf eller vad.

Men det är vackert väder ute. Snart ska jag göra något annat av dagen.