12. nov, 2015

Fasta priser, rörliga priser...

Fick en påminnelse om att förnya mitt elavtal. Trodde det gällde radhuset, men upptäcker att det handlar om stugan. Loggar in på kraftbolaget och "Mina sidor". För stugan har jag ett rörligt avtal, just nu ligger kilowattpriset på 30 öre.

Slår så upp radhuset, för att kolla. Det är här vi bor för jämnan och det är här vi förbrukar den mesta strömmen. Och vad finner jag? Ett så kallat bundet pris till och med 2016, där låg priset på 51 öre när jag valde avtal senast, förmodligen för en tvåårsperiod.

 Jag är måttligt intresserad av att alltid behöva se om mitt hus när det gäller pengafrågor (här t o m i bokstavlig mening!). Jag brukar vara nöjd med att bestämma något för en tid framåt, vare sig det kortaste eller längsta alternativet.

Men här har jag uppenbarligen gått på en nit. Plötsligt finns det gott om el. Att jag råkat byta till rörligt avtal på stugan var nog en tillfällighet, tänkte förmodligen att jag kunde testa eftersom den drar mindre el. OK, då vet jag att det gick bra den här gången. På stugan, men inte på radhuset.

Och vad lär man av det? 

 

Kanske inte mycket mer än att livet är som ett j-la lotteri. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Till sist förlorar man för gott.