7. aug, 2012

Utfärd med minnen

Tjugosju mil söderut. Två uppehåll längs vägen, det första hos kompisen Per i Umeå för att se på några svenskgrenar i OS. Det går dåligt. Karonen "bara" fyra i rodd, damlandslaöget utslaget i fotboll, den unga Moa Hjelmer orkar inte göra om bravaden från EM på 400 meter. Per stänger huset, vi åker vidare men nu i två bilar, han ska dessutom en omväg för att handla mat.

Nästa stopp vid Häggströms modehus i Lögdeå. På väg att bli en tradition, Maggan kollar kläder och vi köper en korv. Målet är Pers stuga vid havet utanför det gamla brukssamhället Köpmanholmen. Det är snart 40 år sedan vi började umgås. Han håller alltid reda på exakt när och var vi träffas och vad somn hänt vid olika tillfällen. Som nu när det är OS och han vet att för fyra år sedan när de tävlade i Peking var vi också där och såg när Emma Johansson tog silver.

 

Det är vackert i takten, Höga kusten reser sig ur havet, och som alltid måste kameran fram. På 70-talet tog jag diabilder. Eller också svartvita som gick att snitsa till mörkrummet. Numera knäpper man lite hit och dit, lägger in på datorn, några blir  möjligen skrivsbordsunderlägg eller hamnar på det när sidan. Visas kanske även som bildspel. Sedan lätt in i glömskan, om man inte kommer sig för att även beställa gammeldags albumfoton.

Vi var till Skeppsmaln på lördagen, ett fiskeläge med en fyr och väderstation på Skags udde. Där har jag varit en gång tidigare. Jag var tio år och åkte med mamma, pappa och K-E för att hälsa på hos moster Lisa och morbror Knut i Gullänget. Det jag minns är att asfalten runt Ö-vik var röd, det hade jag aldrig sett tidigare, hade ju knappt ens åkt längs asfalterade vägar.

Lägger kanske in lite bilder som bildspel även på den här sidan.
Några även på Zelda som försvann under vattnert i en grop mellan granithällarna i sin iver att fiska upp stenar. Men just nu får det bli en bild från den lilla hamnen.