18. sep, 2012

Dålig nattro, tidigt skrivande

Sovit illa flera nätter i rad.

Tankarna far mellan dagshändelser och sådant som ligger och ganger sedan längre tillbaka. Sådan som detta att jag gjorde bort mig och miste jobbet. Det har gått mer än fyra år sedan. Om några år skulle jag ändå ha varit pensionär, men med något slags normal avtrappning, ett slags mjuklandning med avtackning och klappar på axeln.

Nu sitter jag och tjurar i förtid. Retar mig på småsaker. Klagar över sådant jag inte borde klaga på. Känslig för andras kritik. Försöker leva i nuet, men oroar mig hela tiden för framtiden.

 

Ringde i alla fall brorsan i går kväll. Jodå, han hade hittat äpplena ute på bron som Magdalena lämnat när hon varit på besök hos sina föräldrar. Men han hade varit hemma när hon trodde det var låst. "Jag hörde hur he dompe på bron, men jag tänkt att he kanske var nåt av fåren". Och så skrattar han.

K-E. 78 år fyllda , med alla krämpor och all sin ovilja att sköta om sig bättre än han gör, kanske helt enkelt flytta till ett annat och bättre boende. Ändå kan han för det mesta ta livet med ett skratt. Glädjas över en kasse med fallfrukt.

Jag läste ut en bok som är skriven av en kvinna som växte upp i våra hemtrakter. Hon skriver om sin barndom, och om sina föräldrar som hon högaktar och syskonen som hon lekte med innan alla skingrades för vinden.

Jag ska nog skicka den till honom i morgon, "den går väl med dubbelporto" som han hoppfullt uttryckte det med sin alltid lika ekonomiska läggning.

Och så ska jag kanske försöka komma mig för att köpa ett par nya sommardäck till Volvon. De har utförsäljning på min gummiverkstad för att få plats inför vintern.

 

OK, nu var jag tillbaka i nuet några minuter. Ska försöka ta mig i säng och komma till ro igen. 04:24, en tid på dygnet när tidningsbilen och vår lilla hund varit de enda som i övrigt rört sig i närheten av min vrå av världen.