20. sep, 2012

I stället för Tärnafjällen

Tärnafjällen 2009, 2010, 2011... Det har blivit tradition att åka upp dit några dagar den här veckan eftersom vi har en s k andelsvecka i en stugby i Klippen. Dessa resor som kompisen Micke och jag har gjort finns också med i mitt bildgalleri men några knippen vackra fjällmotiv.


Men av olika anledningar blev det inte så i höst. Nu hittade vi på att gå Mineralleden i stället. En vandringsled från Varuträsk in till Skellefteå, en sträcka på kanske 13-13 kilometer. Givetvis inte med samma mäktiga vyer, mer ett anspråkslöst knatande i granskog, över tallmoar och kalhyggen.


Men ändå fyllde vandringen sin funktion - att ge både avkoppling, samvaro hc motion. Med matrast och fikarast längs vägen, och båda hundarna följde tappert med. Lite regn under senare delen, men alla trötta och nöjda när vi kom fram.

I kväll ska vi se hockey här hemma, precis som de andra åren när torsdagskvällen varit vikt för ett besök på Stig Strands pub i Hemavan. Då har vårt AIK alltid vunnit. Får väl se om de gör det nu också när vi inte finns på plats vid tv:n där...