29. dec, 2011

Tidig morgon, känslorna växlar

Tidig morgon, vaknade kvart över fem. Åter runt noll, ungefär en decimeter lite klibbig nysnö. Kommunala snöröjning kommer att kosta nya pengar.

Går in med tidningen och kokar te. I tidningen en notis om mitt medborgarförslag, att låta en rand längs ena sidan av gång- och cykelvägar vara osandade för att kunna åka spark där. Men i notisen står det "ena sidan", vilket förmodligen tolkas som halva cykelbanan. Ser framför mig hur en del tycker det vore ansvarslöst. Men kanske några andra håller med mig?

När jag fikat färdigt och borstat tänderna har jag en kompis som vill ut. Hennes mor sover i vårt sovrum i natt, L är på lasarettet för en infektion i ena benet, följden är att Zelda trängt undan dottern. Zelda drar sig lojt, jag väljer att bara gå ut med den pigga hunden. Hon far i väg som ett snömoln i nysnön, det är bara vi som är ute så här tidigt, nästan i alla fall. Men det finns så mycket energi i vår lilla hund. Man kan inte annat än bli glad.

Inne igen, jag tvingas skölja av Doris den nysnö som fastnat runt fötterna. När vi är klara faller blicken på B:s kassar i farstun. Han har verkställt önskemålet att rensa ut bland de kläder som fortfarande finns hemma och tar utrymme. En del går säkert att använda, vi ska åka med dem till en second hand-butik. Ändå känns det lite vemodigt, ännu en påminnelse om att han flyttat ut för gott.

Känslorna växlar. Jag sätter mig ner och skriver.