12. okt, 2012

Diagnos: Starr

 

Den som följt min hemsida en längre tid vet att jag haft problem med mina ögon. För högt tryck på det ena, det som kallas glaukom eller grön starr och som kan göra att man blir blind om man inte håller trycket i styr med dagliga droppar. På det andra först en starroperation och därefter en näthinneavlossning. Byta lins ger inga sviter; men avlossningen ledde till att jag ser sämre än förut.

 

På senare tid har vi förstått att även Zelda, mamman till Doris, har börjat se illa. Ögonen ser lite "blaskiga" ut och för några veckor sedan sprang hon rakt in i en parkerad bil. Eftersom hon även har problem med sina öron bokade jag till sist en tid hos veterinären. Jodå, vi fick bekräftat det vi anade, att även Zelda har fått starr, och på båda ögonen.

 Hon kommer alltså att bli blind. Man byter inte lins på en hund. Och redan i dag tappade Doris och jag bort henne under mitt-på-dagen-promenaden. Medan jag gick i andra tankar hade hon vikit av åt ett annat håll. Det dröjde en lång stund innan hon hade hittat tillbaka dit vi stod och väntade och ujndrade vart hon tagit vägen.

Det känns lite vemodigt. Kanske inte så lite heller. Hon är bara sju år.