30. nov, 2012

Underbara Clara och jag

Underbara Clara har varit i stan och föreläst. Hon har runt 250 000 besök på sin blogg varje månad. Hon berättar om sitt liv på landet och ger tips på hur man kan leva som man gjorde förr.

Underbara Clara, vars mamma råkade vara en av M:s bästa studiekamrater, har blivit en faktor att räkna med. Företag betalar bra för att få lägga in annonser på hennes blogg. "Skriv inte om allt möjligt", säger hon, "utan vänd dig till en speciell målgrupp, till exempel alla som sysslar med flugfiske. Då fångar du även de som vill annonsera om utrustning."

Jag går ut till min lilla trave med ved. Tar klyvyxan och knäpper några klabbar. Vad har jag att bidra med i den kommersiella världen? Jag lever ju också lite gammeldags med min handsåg och yxan. Men efterfrågan och någon som tillverkar timmersvansar finns nog överhuvudtaget inte längre. Möjligtvis på yxor?

Yxtillverkare, hör av er. Jag lovar att jag ska nämna er på den här platsen. Helt gratis. Men tyvärr har jag inte samma genomslagskraft som Clara...