8. dec, 2012

Lördag morgon, Sverige vaknar

Den som arbetar brukar ofta vilja sova lördagsmorgnar. Men nu när jag arbetar igen, vaknar jag klockan sex. Och har drömt om någon gammal ouppnådd kärlek från förr,  i drömmen går hon fortfarande ifrån mig, det tar ett tag innan jag ruskat av mig den nostalgiskt lite sorgsna  känslan.

Stilla morgnar har något visst. Känslan att det forfarande är tyst ute fastän man hunnit läsa ena halvan av tidningen och druckit sitt the. Det går till och med att ostörd släppa hundarna lösa nerför gatan.

Trodde jag ja, men vips kommer där en bil. Men den väjer bara lite lugnt förbi djuren. Och Zelda har fullt göra med att hitta sin boll som hon burit med sig.

Snart kommer där ett par bilar till. Och på vägen tillbaka ännu tre "hundfösare", som min bror K-E skulle ha kallat dem . En av dem är Stig, han försöker prata lugnande med Doris som alltid äkäller lite nerväst på andra hundar - hans egen är desto lugnare.

Stig undrar över nya garageportarnas med eluttag inne i garagen. Deras port i längan längst nere efter gatan är ännu inte utbytt och han är lite orolig att man inte ska nå att använda dem där de placerats ivanför bilarna. Jag försöker lugna honom och traskar vidare. Nynsnö dämpar alla ljud, snart är vi tillbaka.

Slår på datorn och lägger in några bilder av utegranen. Zelda lyckades få med sig bollen ända in i mål, med lite hjälp från husse. På Betapet är det 120 inloggade. Sverige håller på att vakna nu, jag ska tra en match och sen koka kaffe. Snart är julkommersen i gång denna lördag.