7. jan, 2013

"Det är för närvarande samtal före...

...dröj kvar så besvarar vi ditt samtal så fort vi kan". - Hur många gånger har vi inte suttit med en lur i handen och väntat med den formuleringen i örat gång på gång? Och när vi till sist ger upp, för det händer ju, får vi aldrig veta om det faktiskt var i nästa sekund vi skulle ha kommit fram.

Givetvis kan man försöka lösa sitt ärende på annat sätt. Kanske går det att klara att knappa sig fram mellan några automatgenererade alternativ där man läser in sitt önskemål? Eller genom att gå in på en hemsida och skriva ett meddelande.

 

Men ibland är det ändå en livs levande människa man vill ha hjälp av. En sådan där vars anställning många företag och institutioner försöker spara in på allt vad de bara kan. Mitt ärende just i dag var kanske inte det angelägnaste. Jag vile bara tala om att min bror tydligen har gett M en julklapp på tidningen hon redan har, och om de kunde förskjuta den tills dess att den jag nyss betalat går ut.

Men jag gav mig inte. Eftersom jag satt här vid datorn, började jag i stället skriva den här texten med pekfingret på vänster hand, den högra var ju redan ockuperad av luren. Och till sist fanns hon där, den levande människan. Och det gick  bra, och genast kände jag mig lite bättre till mods igen...