19. jan, 2013

I dag för ett år sen...

 

..trodde jag att vi reste till Sydafrika. Men när jag kollar i dagboken var det ju dagen efter. Den här dagen använde vi till att förbereda oss. Packa och sånt.

Jag minns att jag gruvade mig i flera veckor inför resan, som jag alltid gör när jag ska iväg någonstans. Jag vet egentligen inte varför jag gruvar mig, det är förnuftsmssigt helt onödigt, borde ju glädja mig at få göra något nytt och intressant.

Den här gången hände visserligen en del malörer. Kameran trasslade och en hel drös med exponeringar gick förlorade. Jag tappade mina badshorts. Men framför allt fick jag problem med ena ögat. Först blev det spindelnät, sedan blev det nästan helt svart, det fanns intenågot att göra förrän vi kommit hem och jag kunde opereras för en näthinneavlossning som visadfe sig ha hunnit bli ganska svår att reparera.

Men nu har den i alla fall suttit där den ska i snart ett år. Jag ser aldrig lika bra igen som jag gjorde under ett par månader när jag hade gjort min första ögonoperation och bytt lins. Men jag ser. Och jag kan sätta mig vid datorn ocxh lyssna på Anders Eldemans vänliga stämma när Melodikrysset drar i gång och samtidigt knacka ner de här raderna.

Och alla minnena från Sydafrika kan ingenting sudda ut. Åtminstone så länge minnet fungerar någorlunda som det ska.