22. jan, 2013

Trött i kroppen

Jag är ju på ett enkelt manuellt arbete sedan några månader (fem veckor i våras, snart två månader nu runt jul). Det är inte så tokigt. Jag har någonstans att åka iväg om morgnarna, göra lite nytta några timmar, prata med folk; en del av dem i ungefär samma ålder och situation som jag.

Vid lunchtid återvänder jag hem. Kan då komma på mig med att faktiskt vara ganska trött i kroppen. Kan då ha stått större delen av förmiddagen och packat plastdetaljer, just nu till rörhållare vid montering av golvvärmesystem. Ibland även staplat fyllda - och ganska tunga - kartonger, eller burit bort pallkragar och liknande sysslor.

I dag var det både soligt och en lämplig temperatur för en skidtur efter lunchen, och hundarna var redan rastade. Då åkte jag efter Malmstråkets tävlingsspår västerut, en sträcka där man kan åka hur långt man vill innan man vänder, allt beroende på ork och envishet. Efter halvannan timme i spåret känner jag mig ännu mer trött.

Samtidigt en ganska behaglig trötthet. Med gott samvete kan jag lägga mig och läsa eller sätta mig vid datorn - och exempelvis skriva dessa rader.