24. jan, 2013
Holmgångens mathörna
I dag lagade jag sill. Fanns i kyldisken på ICA. (Man kan även hålla utkik efter burkar om något kilo, men då får man se upp så de sista fileerna inte hinner stå och bli gamla.). Tina, vattna ur saltet ett par timmar, lägg dem på ett hushållspapper för att dra ur det sista av vattnet. Pudra med lite mjöl och ströbröd - bättre med egna brödsmulor som krossas i en mortel.
Skala och skiva ett par lökar, bryn dem i smör, lägg till sillfileerna. Stek dem några minuter på varje sida. Servera med kokt potatis, gärna mandel, och tunnbröd - helst ljusugnsbröd - med smör.
Svårare än så behöver det inte vara. Vi brukar äta det åtmninstone en gång i månaden. Och nyttigt.
Senaste kommentaren
Tror att det betyder att det är oväder eller dåligt före på södra sidan om älven Vi säger ofta oföre och Sörsia men sällan i samma ord Om det är riktigt hemskt väder säger jag Garveril Gertrud i bju
Vi kallade lämmarna för skag Bjurholmsbondska
X9ECP2NG8F www.yandex.ru
Hej
Underbart
Är skelleftebo men via sambos släkt i 35år blivit matad med norsjömål.Tycker det är otroligt viktigt att bevara våra dialekter.