28. feb, 2012

Åter till pingvinerna

 

                                                                    15

 

 

Nästa morgon beslutar vi att stanna i Paarl åtminstone en natt till. Vi gör en dagsutflykt söderut, tillbaka till Boulders Bay där det pingvinskolonin höll till och det var så fint att bada, samt ett bra lunchställe.

Dessutom är jag nyfiken på om mina badshorts finns kvar eftersom jag glömde dem vid första besöket. Jag skickas hit och dit men ingen har tagit vara på dem. Men en äldre dam i något slags strandhytt har ett par nästan likadana som ingen frågat efter fastän det gått två veckor. Hon går med på att jag tar dem i stället, och så badar vi, och jag tar kort av pingvinerna, och allt är frid och fröjd tills misstanken växer att något hände vid en av de sista exponeringarna.

 

Trasslet med kameran vill alltså inte ta slut. Locket till batterihöljet är trasigt, vilket gör varje gång jag ska kort och det varit på glänt kommer en fråga om datuminställningen upp. Nu var det så starkt motljus att jag tryckte på känn, men det kom upp en fråga till i displayen, jag hade tydligen kommit åt även en annan knapp. Det kan väl inte ha varit frågan om jag ville formatera om minneskortet? 

Vi har precis satt och vid ett bord på restaurangen när misstanken visar sig befogad. Inte en enda av alla bilder jag tagit sedan vi lämnade Kapstaden finns kvar! Osams blir vi också, M inflikar att vi  kanske borde ha köpt kameran som försäljaren i Waterfront rekommenderade, och jag fräser att det är lätt att vara efterklok...

 

Nå, till sist samlar jag ihop mig, ber om ursäkt, vi badar en gång till och jag börjar om från början med att fota pingvinerna, alltså för tredje gången. Tur att de är stillsamma objekt! Olusten skingras något även av en annan orsak, för första gången på snart en vecka tycker jag att jag plötsligt ser bättre på det skadade öghat. Nu bara en mörk rundel nertill, men ovanför den lika klart som det ska göra. Kanske är blödningen på väg att gå tillbaka?