13. dec, 2013

Insändaren kommer visst på måndag

Min mamma kämpade mot "överheten" ibland. Oftast ringde hon när hon tappat tålamodet om något som berörde vår familj och vår gård. Men för det mesta hade hon ett lättsamt sinnelag och skrattade hellre åt tokigheterna om det nu var möjligt.

Min pappa var mer av en grubblare. Dessutom blev det gärna lite svamligt om han skulle prata för sin sak, så han försökte skriva - så gott han nu kunde, utifrån sina sex år i fokskolan.

Min bror har också sina idéer om rätt och fel. Som när man tagit av honom körkortet. Eller att han vägrat skicka en enda soppåse i sitt principfasta liv. Det är inte så lätt att få ändring på förordningar om sådant. Varken muntligt eller skriftligt.

När man skriver får man ju ingen omedelbar reaktion, man kan i princip breda ut sig så långt det går. Att prata med någon om det man har på hjärtat är kanske svårare, det gäller att hitta rätt ord på direkten. Samtidigt kan det i bästa fall bli en dialog, och ett konkret resultat. Om man nu inte blir så upprörd att man bara lägger på.

 

Och varför skriver jag nu om detta här mitt i min adventskalender? Ska det inte börja råda julefrid så här års? Nja, bekymmer kan ju uppstå när som helst. Som nu när Arbetsförmedlingen har "orive" eller "ostökat" mig (se Dialektlexikonet om du inte fattar vad de orden betyder). 

Efter nyår räcker det enligt deras regler inte att jag är kvar på fabriken på bilden hör till vänster med hjälp av ett blygsamt bidrag. Samtidigt ska jag åläggas fortsätta söka andra, "riktiga" jobb med vanlig lön. Något som jag gav upp med för gott i vintras, och nu bara vill vara i fred med det jag redan gör tills jag blir vanlig lagstadgad pensionär om ungefär arton månader.

På måndag kommer det visst en insändare om detta i Dagens Nyheter. Skriven av mig.Sätt på dig läsglasögonen. Och kolla. Om du vill. Annars lägger jag väl in den här på min hemsida också.

 

Så får vi se hur det går. På onsdag ska jag dessutom träffa förmedlaren öga mot öga om saken. Vad som nu kan göra bäst nytta.