Mexiko 2015


Mexiko, mars 2015. En helt vanlig charterresa, med 10-11 timmar flygtid. Mycket tid på hotellen, vid pool eller på strand, den första veckan mest på det första, den andra på det senare.

Vad vi såg, vilka vi pratade med? 

Många amerikanska eller kanadensiska turister, varav några kom fram och pratade när de såg min Tre Kronor-keps eller hörde att vi pratade svenska. I första fallet för att de var intresserade av hockey, i det andra för att de råkade ha rötter här.
De mexikaner vi stötte på var personal i restaurangerna, taxichaufförer, några handelsmän som hoppades få sälja hängmattor eller annat som turister kan vilja ha. (Själv köpte jag ett par Saucony-skor och ett par shorts.)

Den kultur vi snuddade vid var kanske inte så annorlunda. Hyra bil ger mer närhet till människors vanlgia vardag. Här blir det mer turistiskt, som folkdansuppvisningen i en stor s k naturpark med attraktioner typ hoppande delfiner, akvarier, eller en 650 meter lång tunnel som vi tog oss igenom med simfötter. (I denna anläggning råkade jag förlägga mina solförhängare till glasögonen). 

Men givetvis har en resa med merparten sol och bad också sitt värde! 
Får vara glad för varje gång vi kommer oss i väg, många har ju varken ork eller råd att resa bort. 

Vi hann f ö läsa flera bra böcker, och jag råkade se en kattliknande krabat inom hotellområdet lufsa iväg uppför ett träd, det var en "coati", enligt googlandet även benämnd näsbjörn, ibland förekommande i närheten av restauranger...
Och så prövade jag på att paddla kajak, att snorkla, och att delta i en s k olympiad, en lagtävling i grenar typ att kravla under plastremsor eller spela volleyboll med vattenfyllda påsar (där blev jag f ö kallad "papa" då jag var klart äldste deltagare).

Hur som helst. Här ett axplock från vad som råkade bli mina fotoobjekt.

(inlagt 5 april 2015)